
Angļu valodā šos gardumus sauc par ‘hot cross buns’. Parasti tos gatavo Lielbritānijā, ASV un citās valstīs Lielā piektdienā.
Tās ir saldās bulciņas ar rozīnēm un/vai kaltētām jāņogām, citrusaugļu miziņām un garšvielām.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 120 ml silta piena
 - 120 ml kefīra
 - 11 g sausa rauga
 - 1 ēdamkarotes cukura
 - 160 g miltu
 - 100 g cukura
 - 50 g izkausēta sviesta
 - 50 ml piena
 - 2 olas
 - 1 citrona un apelsīna miziņas
 - 500 g miltu
 - 1/2 tējkarotes sāls
 - 200 g rozīņu
 
Mērcei:
- 1 ēdamkarote izkausēta sviesta
 - 70 ml piena
 - 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
 - 50 g cukura
 - 80 g miltu
 
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2
	